פרופ' רעננה מרידור

רעננה מרידור לבית  טננבלאט, נולדה בווינה, אוסטריה ביום ב'  באדר תרפ"ג (ה-18 בפברואר 1923).

בשנת 1935 עלתה לארץ עם הוריה.

הצטרפה לאצ"ל לאחר תחילת מלחמת העולם השניה ועוד לפני סיום הגימנסיה. לטקס ההשבעה הביאה אותה בת כיתתה חנה מוסאיוף, לימים אשתו של יעקב אליאב (ז"ל). תחילה התאמנה בתרגילי סדר ובפירוק ובהרכבה של  אקדחים בחושך. אחר כך השתתפה בקורס מפקדים שנערך בבנימינה ובנחלת-יצחק. בקבוצתה היו גם דני מס (ז"ל) ובנימין פרסיץ (ז"ל), שעברו אחר כך ל"הגנה", וממנה לפלמ"ח והיו בין הל"ה שנפלו בדרך לתגבור גוש עציון. היא גם הדריכה  בנות בכלי נשק "קטנים" וכינוּיֶהָ היו   "יהודית ו"חגית".

מדי פעם נקראה להעביר אקדח ממקום למקום, ובחול המועד פסח תש"ב, כשהיה חשש שהגרמנים יכבשו את הארץ, הייתה אחת ממסתירות הנשק על גופה,  כשמיפקדת  האצ"ל  ערכה סיור רכוב על חמורים במדבר יהודה לשם מיפוי מערות מסתור שמהם יילחם האצ"ל בגרמנים, אם אלה  יכבשו את הארץ.

בקיץ תש"ג נישאה לאליהו מרידור (ויז'ובולובסקי), שהיה אז מפקד האצ"ל במחוז ירושלם. עם פרוץ המרד השתתפה בקורס להפעלת מזוודות תופת בהדרכת דב כהן (ז"ל, הוא שמשון, שפיקד אחר כך על פעולת הפריצה לכלא עכו ובה נהרג). לאחר התקפת האצ"ל על המטה הארצי של הבולשת והמשטרה הבריטית בירושלים ביום 23 במארס 1944, הביאה רעננה את הרופא למקום שבו הוסתר   אשר בנז'מין, שנפצע אנושות. אשר בנז'מין נפטר, וכעבור יומיים, עם צמצום העוצר שהכריזו הבריטים, הלכה רעננה שלובת זרוע עם איש האצ"ל אורי חפץ (ז"ל), שניהם לבושים "אלגנטית", לחפש דרך להבאת גופתו של אשר בנז'מין ז"ל, שהיה חלל האצ"ל הראשון מאז הכרזת המרד, לקבר ישראל.

ב-31 במארס 1944 נעצר אליהו מרידור  על-ידי הבריטים, וגם על רעננה הוטל "מעצר ביית", ובזה בא הקץ לפעילותה במחתרת, להוציא מסירת מכתבי עצירים יהודים במחנה לטרון שהוגנבו החוצה על-ידי קצין משטרה יהודי, פעילות שבה עסקה תקופה לא ארוכה.

עם מעצר בעלה, חזרה רעננה לבית הוריה, עבדה בעבודות חלקיות והתרכזה בלימודיה באוניברסיטה. בעלה העצור נלקח לקהיר שבמצריים ועונה שם. כדי להוציא ממנו פרטים, סיפרו לו החוקרים  כי אשתו נמצאת בחדר סמוך, והחוקרים מנסים להוציא פרטים מפיה תוך כדי עינויי נפש. הם אף השמיעו את השריקה שהיא הייתה נוהגת לשרוק לו, כשהייתה  באה לקרוא לו מהמשרד בתום יום העבודה.

ב-17 במאי 1946  הוחזר בעלה לארץ-ישראל, ואם כי נעצר אחר כך עוד פעמיים, לא הוגלה עוד מהארץ. עם קום המדינה פיקד על כוחות האצ"ל בבית הספר לשוטרים בשייך ג'ראח, שם נפצע ואיבד את הראייה באחד מעיניו.

רעננה סיימה לימודי M.A בחוג ללימודים קלאסיים באוניברסיטה העברית, החלה ללמד באוניברסיטה זו ואחר כך סיימה דוקטוראט והועלתה לדרגת פרופסור חבר באוניברסיטה.

כיום היא משמשת כמתנדבת ב"יד ושם".

בעלה אליהו ז"ל נפטר בתשכ"ז ממחלה קשה. לזוג ארבעה ילדים, 15 נכדים ו-21 נינים. בנה דן כיהן כמזכיר הממשלה, אחר כך כיהן נבחר לכנסת וכן היה שר בממשלות רבות, וגם בעת הבאת דברים אלה לדפוס הוא מכהן כשר בממשלת בנימין נתניהו.  בנה סלי כיהן כיו"ר הסוכנות היהודית וכשגריר ישראל בארה"ב. הוא מכהן כיום כיו"ר הקרן לירושלים.

רעננה גרה בירושלים.